Blanda med elvisp. Potatispuré eller potatismos. Smaka av med salt och svartpeppar. 6-8 medelstora potatisar (King Edward)1 äggulasmörmjölksaltsvartpeppar. 6-8 medelstora potatisar
Vispa för hand med ballongvisp eller med elvisp till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten
-) Garnera med basilikablad. Servera gärna potatispurén i portionsskålarna. havssalt p en ugnsplåtLäpp potatisen ovanpå och picka hål i skalen med en gaffelLåt stå i ugnen i 200 grader i ca 1 timTa ur potatisen och känn efter så att den är genomkoktHöj graderna på ugnen till 225 grader GRILLDela potatisen på mitten och gröpa ut all potatis från skalet ner i en kastrull på spisenSätt plattan på medelvärmeTärna upp smöret och klicka i och häll i gräddenRör om så att potatisen mjuknar och det blir sakta men säkert en puréSalta o peppraSmaka av och känn efter om det behövs mer smör eller gräddeHäll i den rivna osten och rör om tills den har smält i i potatisenLägg i basilikabladen och rör omSmaka avHäll upp potatispurén i två portionsskålarStrö över den rivna parmesanen eller lägg på getosten om du föredrar det iställetStäll in i ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått fin färgKLART
rätt eller inte, gott blir det med lite krämig potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon till. Där kan man läsa att en Wallenbergare skall vara tunna och stora till formen och inte som de flesta försöker med höga och pysiga
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Servera tillsammans medpotatispurén, köttet och såsen. Krydda med salt och peppar. Potatispuré. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.