Tryck fast blandningen i bottnen på formen och ställ i kylen. Bästa receptet på mandelmusslor. Klä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 minuter
Tryck fast blandningen i botten på formen och ställ i kylen. Saffranscheesecake påchokladbotten0,75 krm saffran1 msk apelsinlikör1 msk vatten Blanda saffran med likör och vatten. 10 digestivekex100 g mörk choklad (70%)50 g smörKlä botten och sidor på en form med löstagbar kant, 24 cm, med bakplåtspapper. Låt sjuda på svag värme ca 2 min. -Mama Skogly ♥ 0,75 krm saffran
Förra helgen, närmare bestämt den 2/5 firades min 25-års dag med dunder och brak. Min 25-års dags tårta ca 10-12 bitar (mäktig tårta) Kladdkaksbotten 150 g smör 3 ägg 3 dl socker 2 ¼ dl vetemjöl 3 krm salt 1 ½ msk ljus sirap 1 ½ dl kakao 1 ½ tsk vaniljsocker Tropisk mousse ca 200 g tropisk fruktpuré eller nectarkoncentrat (spara ca ½ dl till gelén) 1 dl socker (minska mängden om purén är sötad) 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé ½ dl puré/nektar ½ dl socker (om purén/nektaren är osötad) vatten 2 gelatinblad Dekor Mandarinklyftor Persikoklyftor Ananasringar Chokladfigurer Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker. Tillsätt de torra ingredienserna och sist smöret Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform Smörj formen och pudra den med mjöl Häll smeten i formen i ett jämnt lager Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, kakan ska vara kladdig Låt kallna Mousse. Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen stelnar Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Blanda socker och puré, fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat Lossa tårtan från formen genom att dra en kniv försiktigt längs kanten Dekorera med färsk eller konserverad frukt Mästerverket ur en annan vinkel. ca 10-12 bitar
ägg - delat i gula och vita. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggen. Fram med mixerstav eller matberedare och gör en smet av allt utom med äggvitorna
Lägg andra mängden gelatinblad i kallt vatten i fem-tio minuter medan du smälter chokladen. Den som inte tål mandel kan göra botten på kokos, följ receptet för limemoussetårtan – sök i sökrutan uppe till höger påmoussetårta
Lägg nästa mängd gelatinblad i kallt vatten i fem-tio minuter medan du smälter. Ännu en moussetårta från Katinkas Kitchen, denna gång med havtornsmousse och chokladmousse på den supermumsiga mandelmarängbotten
Fyll en spritspåse med vaniljskummet. Spritsa sedan på kakorna till hjärtformar och lägg in i frysen. Lägg kakorna på ett doppgaller och häll över chokladen på de frysta kakorna, toppa med nötter eller frystorkade bär innan de stelnar
2-3 portionerIngredienser. Chokladbotten15 gram rumsvarmt smör0,5 dl mandelmjöl2 msk riven kokos2 msk hasselnötsmjöl1 msk sötströ2 tsk kakao1 krm vaniljpulverJordgubbsfyllning60 gram jordgubbar75 gram ricotta/mascarpone0,7 tsk gelatinpulver0,7 msk vatten0,5 msk sötströGör så här. ChokladbottenSätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i bottnen av en 12-cm stor springform. Fördela över jordgubbsmoussen på chokladbottnen och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering. 2-3 portioner
Tanken var att jag skulle hinna lägga upp det här receptet i går men mina foton som tillhörde inlägget hade jag tagit i raw-format men inte hade jag hunnit ladda ner något bildbehandlingsprogram att bearbeta dem i
Kladdig chokladbotten. Kladdkaka är ju något jag bara ääälskar & jordgubbar älskar jag nästan lika mycket & det speciellt när man kombinerar dessa 2 fantastiska påfund =). En botten gjord på kladdkaka & sen en jordgubbspannacotta över den som fick stå i kylen 2-3 timmar. 2-3 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.