MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Eftersom vi inte orkade baka hamburgerbröd, detta skulle ju trots allt vara en enkel middag, smörstekte vi en skiva gott lantbröd och serverade burgaren på
DelaFacebookE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Höstig grynotto med smörstektakantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Detta skogens gula guld som smakar så underbart i stuvningar, pajer och smörstektpå rostat bröd…. smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist
Ett annat gott tillbehör som fanns med på gårdagens middag var det här saftiga och goda brödet Det håller sig saftigt i flera dagar och det är hör inte till vanligheten när det gäller hembakat bröd
Plockmat och tilltugg -. Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solen och värmen som är på besök
Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogensguld
4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Vilken smak - kraftig umamismak. Det godaste är att steka dem näst intill lite brända i smör, salt och toppa med någon färsk ört, tex gräslök eller persilja och äta påvetesurdegsbröd, sk Levain
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.