Skivat rostbröd
Vego Inspira
Vego Inspira
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 g (3 krm) färsk jäst (ev. lite mer om du har det kallt hemma hemma)
  • 300 g (3 dl) kallt vatten
  • 390 g (6½ dl) vetemjöl special
  • 6-9 g (1-1½ tsk) salt (jag tog 6-7 g)
  • 25 g (½ dl) solroskärnor
  • 10 g (1 msk) linfrön
  • 10 g (1 msk) sesamfrön (jag valde oskalade)
  •  
  • På morgonen eller kvällen
  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan mjöl, salt och frön. Rör tills allt blandats ordentligt. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur för att jäsa i 8-10 timmar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.