Denna gång blev det en skinkstek kryddad med rosmarin och enbär. Man kan ge den kärlek på alla möjliga sätt, med kryddor och feta såser och andra tillbehör
Gjorde så otroligt god skinkstek igår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Skär upp köttet och servera med den goda gräddsåsen, kokt broccoli och ugnsrostad sötpotatis
Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstekmed massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsåsmed glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat medskinkstek
Det är visning av miniatyrånglok och man får åka med Borås miniatyrlokssällskap. Korven som ligger på fatet köpte jag på torget, det är en Italiensk korv med vitlök som man skall grilla, smakade jätte gott
4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
Tomatsallad. Krydda steken med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Lägg sedan steken på ett ugnsfast fat med vitlöksklyftor och örter runtom och häll på vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.