Gjorde så otroligt god skinkstek igår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Skär upp köttet och servera med den goda gräddsåsen, kokt broccoli och ugnsrostad sötpotatis
Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstekmed massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
Häll i blomkåloch broccoli stöt sönder den med en potatisstöt låt det bli varmt. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsåsmed glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat medskinkstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.