Tips idag på en jättegod och krämig skinksåsmed paprika och champinjoner. Det som är bra med pastasåser är att man kan göra mycke och frysa in så att man har lite matlådor om inte annat att äta senare
Smaka av med salt och svartpeppar. Fräs paprika och champinjoner i matfett i en gryta. Servera med kokt pasta och blanda ner rucolasallat vid serveringen
Klicka här för en annan variant på ost- och skinksås - mer traditionell och med vitlöksbröd till >. Blev sugen på en krämig pastasås till tagliatelle och tänkte ost- och skinksås
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
Julklappsspelet varvades med nyårsquizz och glada skratt, en kväll helt i vår smak. Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.