Smaka av med salt & peppar. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning tills det är blankt. Rör i ost, sparris och skaldjur när riset är al dente
Sparris är en av vår-och försommarens primörer. Häll av och lägg upp på fat och ringla en god olivolja över, lite havssalt, lite pressad citron och strö över rikligt medparmesan
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatkött och olivolja. Lyft sedan upp äggen i en bunke med kallt vatten, ta bort eventuell överflödig äggvita och lägg sedan på papper
Värm en djupbottnad kastrull med olja. När vätskan från koket till mestadels är borta och risotton börjar bli som krämig, men något vattnig, tillsätt den stekta svampen och blanda ned parmesanost och ärtor
Vit sparris hittar du hos Sandins frukt & grönt på Hötorgshallens nedre plan. nedre delen av den grönasparrisen kan vara lite träig, bryt därför av några centimenter av foten, där den knäcks naturligt, och hyvla bort det första lagret (förutom knoppen) då det kan vara lite beskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.