2 personer
Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
Någon som hänger med på en liten resa mot skaldjursrisotto. Det var Thomas Bayard på den sympatiska bloggen Vinofino, som inspirerade mig till resan mot Skaldjursrisotto
Inte en dag utan regn och igår trodde jag aldrig det skulle sluta. Hela natten spöregnade det och man kunde läsa på nyheterna om all översvämning runt om i landet
Här är en mycket trevlig skaldjursrisotto. Skaldjursrisotton blir len och krämig av smör och ost, samtidigt som den har en fin syrlighet av vitt vin och citron
Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15-18 minuter
När man ändå äter skaldjur är det verkligen synd och skam att slänga bort skalen. Använd dem i stället till att göra en fond som du sedan fryser in eller ställer i kylen några dagar för att sedan plocka fram och trolla ihop en ljuvlig middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.