Skaldjursbakelse med räkor och pilgrimsmusslor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • skal och rens från skaldjuren
  • 13 msk smör
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 morot, i slantar
  • 11 lök, hackad
  • 135 cl vitt vin
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 cl tryffelolja
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm vitpeppar
  • 1200 g pilgrimsmusslor
  • 1400 g räkor med skal, skalade och hackade
  • 11 schalottenlök, finhackad
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 15 droppar tabasco
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 11 msk cognac
  • 14 havskräftstjärtar
  • 14 pilgrimsmusslor
  • 18 havskräftor
  • 12 msk smör
  • 1 ca 1 dl nässlor
  • 1 tryffel
  • 18 räkor med skal
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 Skaldjurssås skal och rens från skaldjuren 3 msk smör 1 msk tomatpuré 1 morot, i slantar 1 lök, hackad 35 cl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 cl tryffelolja 1 krm salt 0,5 krm vitpeppar
  • 1 Skaldjursbakelse200 g pilgrimsmusslor 400 g räkor med skal, skalade och hackade 1 schalottenlök, finhackad 1,5 dl vispgrädde 5 droppar tabasco 2 krm salt 1 krm vitpeppar 1 msk cognac 4 havskräftstjärtar
  • 1 Till servering4 pilgrimsmusslor 8 havskräftor 2 msk smör ca 1 dl nässlor tryffel 8 räkor med skal salt pepparSkaldjurssås
  • Skala skaldjuren och fräs upp skalen i 1 msk smör i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré, morot och lök och låt fräsa 2-3 minuter. Häll över vinet och låt koka i 20-30 minuter. Sila och häll i grädde, olja och kryddor och låt koka ihop ytterligare 20-30 minuter. Vispa ner 1 msk smör. Vid serveringen, skumma upp med hjälp av en stavmixer. Skaldjursbakelse
  • Mixa pilgrimsmusslor med räkor, lök, grädde och kryddor, samt cognacen. Smöra fyra portionsformar och fördela smeten. Pressa ner en havskräfta i smeten och se till att den täcks helt. Fyll en ugnssäker form till hälften med vatten, placera formarna däri och ställ i ugnen. Baka på 100 grader tills innertemperaturen är 60 grader. Servering
  • Salta och peppra lätt och fräs 4 pilgrimsmusslor och 5 havskräftstjärtar hastigt i 1 msk smör. Förväll nässlorna hastigt i kokande vatten och fräs i 1 msk smör med lite salt. Stjälp upp innehållet i formarna på en tallrik, häll över såsen och placera de stekta skaldjuren samt två oskalade räkor på varje bakelse. Garnera med nässlor vid sidan om.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.