400 gram
oskalade räkor eller 200 gram skalade räkor. Räkna 1 burk skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
11/2 dl
hackad dill
10,5 dl
majonnäs
11 dl
crème fraiche eller gräddfil
12 krm
salt
11/2 krm
svart- eller vitpeppar
12 tsk
pressad citron
12 msk
finhackad rödlök
180 gram,
1 burk röd rom eller caviar (valfritt)Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara ev. 2-3 stycken hela räkor till garnering. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Blanda med räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Tillsätt rom om du vill ha det i. Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.
När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag. Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.