1500 g
räkor med skal 1 dl majonäs 1 dl créme fraîche 2 msk hackad dill 1 krm salt 1 krm svartpeppar citronsaft 100 g löjrom, till garnering 0,5-1 msk konjakSkala räkorna och hacka dom grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen, créme fraichen och dillen. Smaksätt med salt och peppar och en skvätt konjak. Serveras på smörstekta toastskivor toppade med en riklig klick löjrom. Garnera med en dillkvist.
Skagenröran serverade jag i parmesankorgar som jag i alla fall gjorde själv. Kombinationen av krämig skagenröra och salt, knaprig parmesankorg är himmelskt god och mängden precis lagom mättande
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
) i måndags, så skagenröran han inte komma med. Vegansk skagenröra, ca 4 dl. Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.