1 FYLLNING:
200 gram oskalade räkor eller 100 gram skalade räkor. Räkna 1/2 burk skalade i lag eller ca 1-2 dl frysta eller färska räkor utan skal
14 msk
hackad dill
10,25 dl
majonnäs
11/2 dl
crème fraiche, gräddfil eller matyoghurt eller blanda efter tycke
11 krm
salt
11/4 krm
svart- eller vitpeppar
11 tsk
pressad citron
12 msk
finhackad rödlök
11 hårdkokt
ägg
1 GARNERING:
2 msk majonnäs
11/2 dl
hackad dill
11/2 dl
hackad rödlök
12
cocktailtomater
12 små
klyftor citron
12 kvistar
färsk dill
11 blad
isbergssalladFYLLNING: Koka ett ägg hårt. Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Spara gärna undan 4 stycken hela räkor till garnering. Hacka en kruka dill och skala och hacka en rödlök. Blanda en del till med räkorna till skagenröran du ska ha som fyllning. Sätt resten åt sidan till senare. Blanda i majonnäs och crème fraiche. Rör ihop till en röra. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Stansa ut rundlar av brödskivorna med en utstickare på ca 6 cm diameter. Skala och hacka ägget. MONTERING: Du kan fylla och varva bröden som du vill med skagenröra och garnering. Mitt förslag är: lägg ut två bröd som bottnar, bred på lite av skagenröran och fördela på hackat ägg. Lägg på nästa lager bröd samt några msk skagenröra på varje. Upprepa med ett lager bröd till och skagenröra. Lägg på sista och fjärde lagret bröd. Sätt på utstickaren på en stapel bröd i taget och tryck ihop bakelserna så de lättare håller formen. Bred en msk majonnäs runt på kanterna på varje torn - bakelse. Bred ut rejält med hackad dill och fint hackad rödlök på en skärbräda eller tallrik. Rulla försiktigt kanterna så dill och lök fastnar runt om. Hit kan du förbereda och ha skagenbakelserna övertäckta i kylen någon dag. Förvara också resten av skagenröran och räkor i kylen fram till garnering. GARNERING: Toppa varje torn - bakelse - med några msk skagenröra. Strimla lite isbergssallad så fint du kan och lägg på. Skölj och dela cockailtomater och lägg på dem. Skär ut små klyftor eller bitar citron och lägg på. Lägg på 1-2 stora fina räkor på varje om du har det kvar. Avsluta med en dillkvist och eventuellt lite mer finhackad rödlök om du har det kvar. Skagenbakelserna är klara att serveras. Garnerade kan de förvaras i kylen några timmar.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.