äpplen med skalet på i cm-stora bitar, lägg i en bunke och strö över kanel,. 15-20 minuter tills kakorna fått fin, gyllene färg. 15-20 minuter tills kakorna fått fin, gyllene färg
1/2-1 bit hel kanel. Koka kraftigt i ca 8-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha marmeladen. Blanda plommonen med samtliga ingredienser och koka kraftigt i ca 8-10 minuter. 1/2-1 bit hel kanel
Grädda i 175 grader i 35-40 minuter. Ett recept som går från blogg till blogg, men jag tror det är som med viskleken, ni vet den ena viskar till den andra osv och det som den sista i kedjan berättar är inte alls vad som viskades från början
B- och D-vitamin, zink, kalium, kalcium, mangan och järn till exempel. 1 L rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller (motsvarar 4-5 dl torkade). 1 L höns- eller kalvbuljong. 4-5 dl torkade
Man tager vad man haver. och ibland lyckas man bättre än andra gånger. Här i Spanien har jag inte samma utbud av ingredienser eller köksgrejer som hemma men det ger mig en extra kick att tänka ut nya saker att använda
Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och -saft. Är ni sugna på att baka något gott till söndagsfikat. Den här kakan med majsmjöl gjorde jag för några veckor sedan och den blev bara så otroligt god
Denna syrligt fräscha moussetårta har verkligen gått hem hos alla i min familj, till o med barnen gillade den fastän den inte är så söt som vanliga moussetårtor brukar vara
Pavlova-tårtaMarängbottnar8 – 10 bitar, receptet går att dubblera4 äggvitor0,5 krm salt2,5 dl socker1 msk majsstärkelse/maizena2 tsk vaniljsocker1 tsk syra - vitvinsvinäger, citronsaft eller ättikaSyran gör att den gräddade marängen blir lite seg i sitt inre, medan ytan blir mer frasig. Rita ut fyra ringar, ca 15-20cm i diameter, på ett bakplåtspapper. 5-10 dl grädde1 burk lemon curdEller gör egen lemon-curd, byt ut grapefrukten mot 2 citroner
Strö under vispning i lite i taget av sötningsmedlet och tillsätt ev smak-essens och färg. Söta maränger a´la lchf3 äggvitor0,5 – 1 dl Stevia ströSätt på ugnen på 100 grader, ej varmluftsblås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.