Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar. En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium
Det var första gången jag gjorde den här klassikernmen definitivt inte sista. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensationenligt oss. Skala och hacka löken, stek den i rapsolja och smör men låt den inte ta färg, den ska bara bli mjuk
grönsaks- eller kycklingbuljong. Man tänker kanske mest på fish & chips och pies när man associerar till brittisk mat, men faktum är att det finns så mycket mer som är värt att nämnas
Dagen till ära tänkte bjuda på enenkel och fantastiskt god chokladtårta med fransk smörkräm. Inget speciellt planerat för helgen så jag tar den som den kommer
Jenny jobbade som hushållslärare på en skola för flickor på Östermalm i Stockholm, där även prinsessorna Margaretha, Märta och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark gick
Traditionsenligt skulle smörgåsen först ätas från det håll där sillen. Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t
Jag minns också när jag i min ungdom en sommar arbetade i Wien och där var wienerschnietzeln parametern på restaurangen - var den tillräckligt bra och var priset tillräckligt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.