Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skölj och skiva purjolöken och lägg ner i soppan tillsammans med ärter. Dela blomkål och broccoli i mindre buketter och låt koka med i 5 minuter. Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar
Smaka av köttfärssoppan med salt och peppar samt ev. Koka potatis och morot i buljongen i 10 minuter på medelvärme ev. med 1-2 skedan crème fraiche vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.