Till efterrätt blev det en egen variant av Skånskäppelkaka, en litenyttigare modell helt enkelt. Eftersom syrligt är temat på månadens sötsak så slänger viiväg denna äppelkaka som vårt bidrag
Idag gjorde jag en variant på äppelkaka, fast iportionsform. Idag ser det ut som att det är vinterigen med vitt på marken och snö som vräker ned (tur att vi ännu inte bytt vinterdäcken)
Den är skånsk, den är kryddig och den innehåller äppelpuré istället för hela äpplen. Den här äppelkakan, signeradTina Nordström, är precis en sådan äppelkaka jag tycker om
Jag gjorde portionsformar med äppelkakan för att slippa rester. Det enda som riktigt är som det ska är den skånskaäppelkakan med smörstekta kavringsmulor och äppelkompott
60min. Sätt ugnen på 175 graderSkala och skiva äpplenaLägg dem i en ungsfast formStrö över socker kanel och ströbrödHyvla över smöretGrädda mitti ugnen ca 30 minuter (eller tills den fått fin färg och äpplena är mjuka)Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Än finns det svenska äpplen kvar, så varför inte passa på att baka en härligäppelkaka. Det går att använda enbart ett slags socker, och du kan även byta ut det bruna farinsockret mot råsocker
Dansk kavring. Blanda rivet bröd och socker. Rosta det lätt i en stekpanna utan fett. Vispa grädden. Varva brödblandning, äppelmos och grädde i en glasskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.