14 msk
vinägerSå här gör du Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut smördeg. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Skär päron i skivor och lägg på degen. Lägg marmeladen i en kopp och smält den i micron. Pensla marmeladen på päronen. Smula över roquefort. Strö över pistagenötter. Ställ in i ugnen i 10 minuter. Servera med en grönsallad.
1 Så
här gör du Plocka loss bladen från endiven och lägg på en tallrik tillsammans med sallad. Skär päronen i bitar och lägg på. Smula över roquefort. Strö över valnötter. Rör ihop vinägrett och ringla över. Krydda med peppar. Servera gärna tillsammans med bröd.
1 Så
här gör du Toast Chèvre
Sätt ugnen på 200° C. Bred smör på brödet. Skär chèvre och lök i skivor och lägg på. Gratinera i ugnen tills osten börjar smälta. Ringla över honung. Toppa med ruccola och lite peppar. Toast Brie
Sätt ugnen på 200° C. Bred smör på brödet. Lägg på soltorkade tomater och spenat. Skär brie i skivor och lägg på. Gratinera i ugnen tills osten börjar smälta. Ta ut och ringla över balsamico.
1 Så
här gör du Sätt ugnen på 225° C. Lägg camembert på en plåt. Toppa med nötter och ringla över honung. Gratinera osten i cirka 10 minuter i ugnen. Servera med bröd och sallad.
1 Så
här gör du Sätt ugnen på 200° C. Häll mjöl i en mixer. Skär smör i mindre bitar och lägg i. Häll i vatten. Mixa samman till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Rör samman crème fraîche och ägg. Häll i rosmarin och krydda med salt och peppar. Lägg spenat och skivad schalottenlök i pajskalet. Häll på äggstanning. Strö över purjolök. Skär brie i bitar och lägg i. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och strö över färsk rosmarin.
1 Så
här gör du Sätt ugnen på 100° C. Dela druvorna och lägg på en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills de har torkat till något. Höj värmen i ugnen till 200° C. Pensla brödet med olja. Lägg det på en plåt och rosta det ett par minuter i ugnen så att det får färg. Smula över roquefort. Toppa med druvor och ringla över lite honung.
1 Så
här gör du Dela baguetten i två bitar och sedan på hälften. Bred smör på brödet. Skär vacherol i skivor och lägg på brödet tillsammans med sallad. Toppa med havtornsmarmelad. Lägg ihop baguetterna och servera.
1 Så
här gör du Skär löken i skivor. Värm oljan i en kastrull och bryn löken lätt. Pressa i vitlök. Stör över socker och låt karamellisera löken. Häll i vatten, buljong och timjan. Låt puttra ett par minuter. Sätt på grillen i ugnen. Dela bröden i halvor. Toppa skivorna med riven emmental. Lägg brödet i soppskålarna och gratinera till en fin gyllenbrun färg.
1 Så
här gör du Lägg sallad på en tallrik. Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéerna. Lägg grapefrukten på tallriken. Skär chèvre i bitar. Dela sparris i bitar och lägg på tillsammans med ost. Skär lök i strimlor och strö över. Blanda ihop vinägretten och ringla över.
4 dl Skånemejerier Mini Fraiche . Hallå i höstrusket, hur har ni det i regnvädret. Idag blir det Köttfärspaj till lunch hos mig, en smarrig god paj fylld med skogens guld och ett fluffigt täcke med creme fraishe och ost
För ett storhushåll, alltså de som ska laga maten till äldreboendena, är inköpspriserna betydligt lägre eftersom de köper från grossist och sannolikt också får en hälsosam mängdrabatt varför de kan göra det hela betydligt billigare
Förut har jag alltid köpt Lindahls men nu så såg jag denna ifrån Skånemejerier. Kevin är ganska bra på att han ska ha produkter från affären ibland när vi handlar och jag ä osäker varje gång han ska ha något för han äter aldrig upp det jag köper men ändå är jag lika dum varje gång och köper hem det han vill
Halloj. Jag sitter just nu och tycker såååå synd om mig själv. Har fått halsfluss. ( Konstigt, jag har inte haft det på många år och nu har jag drabbats två ggr i år redan
Skånemejerier har kommit med en proteinberikad mjölk, den har 50% mer protein än vanlig mjölk. Jag har använt den i räksoppa som blev lika god som vanligt, men näringsrikare
Receptet har jag fått från Skånemejerier, som också bjöd på den goda osten, Allerum Julprästost. Jättegoda, saftiga bullar, fyllda med lagrad ost blev god kvällsmat för oss ikväll
Jag vet inte hur det är i övriga Sverige, men Skånemejerier har varje jul en pepparkaksfil i sitt mejerisortiment, så jag testade att ha denna som bas i stället, vilket inte blev helt lyckat
Smoothie med banan och jordgubbar1-2 dl turkisk yoghurt3-4 dl vaniljyoghurt (jag hade den goda från Skånemejerier som jag skrev om nyligen)1 bananvalfri mängd frysta jordgubbarMixa allt och häll upp i glas
3 ganska stora msk naturell Keso (Skånemejerier). Har kommit av mej lite med min diet, LCHF. Är lite trött på fettig mat redan faktiskt, men jag tänker inte ge mej
Skånemejerier har äntligen kommit med en yoghurt utan tillsatser. Att det ska ta sån tid. Men nu är den här i tre olika smaker, Äpple/Kvitten, Jordgubb/Rabarber och Tropisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.