Skånemejerier storhushåll
storhushall.skanemejerier.se
storhushall.skanemejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smördeg
  • 12 mogna päron
  • 12 msk aprikosmarmelad
  • 175 g Président Roquefort
  • 1 pistagenötter
  • 11 endive
  • 1 valnötter
  • 1 blandad grönsallad
  • 12 msk olivolja
  • 14 msk vit balsamico
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 skivor rustikt bröd
  • 12 msk smör
  • 175 g Président Chèvre
  • 12 tsk honung
  • 1½ röd lök
  • 1 ruccola
  • 12 skivor bröd
  • 14 soltorkade tomater
  • 1 babyspenat
  • 190 g Président Brie
  • 11 tsk balsamico kräm
  • 1125 g Président Camembert
  • 12 msk honung
  • 1 blandade nötter
  • 11 ½ dl vetemjöl
  • 11 ½ dl dinkelmjöl
  • 1125 g smör
  • 11 msk kallt vatten
  • 13 dl crème fraîche
  • 13 ägg
  • 1½ tsk rosmarin
  • purjolök
  • 1100 g spenat
  • 12 schalottenlök
  • 1150 g Président Brie
  • 124 gröna druvor
  • 16 skivor baguette
  • 13 msk olivolja
  • 1 honung
  • 11 baguette
  • 13 msk smör
  • 1180 g Président Vacherol
  • 13 msk havtornsmarmelad
  • 1 blandad sallad
  • 14 rödlökar
  • 12 klyftor vitlök
  • 1½ msk socker
  • 11 l vatten
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 12 tsk timjan
  • 1100 g riven Président Emmental
  • 1180 g Président Chèvre
  • 11 röd grapefrukt
  • 1200 g sparris
  • 11/2 rödlök
  • 1 rostade solrosfrön
  • 1 rostade pumpafrön
  • 12 msk olja
  • 14 msk vinägerSå här gör du Sätt ugnen på 200° C. Kavla ut smördeg. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Skär päron i skivor och lägg på degen. Lägg marmeladen i en kopp och smält den i micron. Pensla marmeladen på päronen. Smula över roquefort. Strö över pistagenötter. Ställ in i ugnen i 10 minuter. Servera med en grönsallad.
  • 1 Så här gör du Plocka loss bladen från endiven och lägg på en tallrik tillsammans med sallad. Skär päronen i bitar och lägg på. Smula över roquefort. Strö över valnötter. Rör ihop vinägrett och ringla över. Krydda med peppar. Servera gärna tillsammans med bröd.
  • 1 Så här gör du Toast Chèvre
  • Sätt ugnen på 200° C. Bred smör på brödet. Skär chèvre och lök i skivor och lägg på. Gratinera i ugnen tills osten börjar smälta. Ringla över honung. Toppa med ruccola och lite peppar. Toast Brie
  • Sätt ugnen på 200° C. Bred smör på brödet. Lägg på soltorkade tomater och spenat. Skär brie i skivor och lägg på. Gratinera i ugnen tills osten börjar smälta. Ta ut och ringla över balsamico.
  • 1 Så här gör du Sätt ugnen på 225° C. Lägg camembert på en plåt. Toppa med nötter och ringla över honung. Gratinera osten i cirka 10 minuter i ugnen. Servera med bröd och sallad.
  • 1 Så här gör du Sätt ugnen på 200° C. Häll mjöl i en mixer. Skär smör i mindre bitar och lägg i. Häll i vatten. Mixa samman till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter. Rör samman crème fraîche och ägg. Häll i rosmarin och krydda med salt och peppar. Lägg spenat och skivad schalottenlök i pajskalet. Häll på äggstanning. Strö över purjolök. Skär brie i bitar och lägg i. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut och strö över färsk rosmarin.
  • 1 Så här gör du Sätt ugnen på 100° C. Dela druvorna och lägg på en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills de har torkat till något. Höj värmen i ugnen till 200° C. Pensla brödet med olja. Lägg det på en plåt och rosta det ett par minuter i ugnen så att det får färg. Smula över roquefort. Toppa med druvor och ringla över lite honung.
  • 1 Så här gör du Dela baguetten i två bitar och sedan på hälften. Bred smör på brödet. Skär vacherol i skivor och lägg på brödet tillsammans med sallad. Toppa med havtornsmarmelad. Lägg ihop baguetterna och servera.
  • 1 Så här gör du Skär löken i skivor. Värm oljan i en kastrull och bryn löken lätt. Pressa i vitlök. Stör över socker och låt karamellisera löken. Häll i vatten, buljong och timjan. Låt puttra ett par minuter. Sätt på grillen i ugnen. Dela bröden i halvor. Toppa skivorna med riven emmental. Lägg brödet i soppskålarna och gratinera till en fin gyllenbrun färg.
  • 1 Så här gör du Lägg sallad på en tallrik. Skär bort skalet från grapefrukten och skär ut filéerna. Lägg grapefrukten på tallriken. Skär chèvre i bitar. Dela sparris i bitar och lägg på tillsammans med ost. Skär lök i strimlor och strö över. Blanda ihop vinägretten och ringla över.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.