Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
För att återställa ordningen så jag bakade dessa skållade råglimpor. Vi har ätit ganska mycket ljust bröd nu ett tag så jag kände att det var dags för lite saftigt, grovt bröd istället
Tillsätt salt, brödkrydda och den skållade degen. Mät upp rågmjöl och vetekli i en bunke och häll det kokande vattnet över (skållningen ger brödet extra arom)
Hursomhelst gav jag mig på ett försök att baka skållade frallor, och de blev inte alls så tokiga. Jag måste ju försöka förnya mig lite när det gäller brödbak, och inte bara baka mina formbröd - även om jag faktiskt gillar dem skarpt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.