lite gräslök att garnera med. Klipp dill fint och rör ner i röran. Det har vart lite halvhjärtade försök och ingen har visat någon större entusiasm för mina projekt
Jag började med att tjuväta den till lunch och tyckte då att saffranssmaken var allt för skarp. På julbordet där den sen trängdes med övriga smaker var den däremot en trevlig överraskning för smaklökarna
10 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 2 dl majonnäs 3 dl gräddfil 4 tsk svensk senap 1 dl finskuren dill 2 burkar röd stenbitsrom (à ca 75 g) 1 finhackad gul lök salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Krydda med salt och peppar. Blanda med röran. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock
Tag ut tårtan ur kylen och bred ut stenbitsromen, drag några varv med salt och pepparkvarnen ovanpå. Och självklart kan man garnera med lite mer skaldjur men idag var det bara lill-lördag
Krön mackan med en dillvipa. Stila till det med några varv med pepparkvarnen. Ibland rusar tiden ifrån dig och du inser att det inte finns utrymme för att laga en "riktig" måltid
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda smöret meddillenoch den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.