Skär bort den vita kanten efteråt.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glacerade kotlettspjäll
  • 1 kg kotlett med ben och fettkappan på
  •  
  • Injicera med en marinator om du har en sån innan du lägger köttet i marinaden
  • 1 dl rödvin
  • 5 ml salt
  •  
  • Har du ingen marinator så kör på att bara marinera köttet i marinaden, men tänk då på att tillsätta saltet i marinaden
  • Marinad
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk olja
  • Blanda samman och låt köttet marinera några timmar, eller helst över natten, i kylen.
  • Glace
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk colmans senap
  • Torka av marinaden på köttet, snitta fettkappan, pensla på glazen och tillaga köttbiten:.
  • Chilimarinerade grönsaker
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1-2 tsk malen ingefära
  • 12 rädisor, strimlade
  • 1 morot, slantad
  • ½ urgröpt gurka, skivad
  • strimlad vitkål efter behag
  • Blanda samman alla grönsaker i en skål och låt marinera i dressingen.
  • Dressing
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • ½ msk valfri Heinz hotsauce
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk torkad anchochili
  • 1 tsk mald ingefära
  • Blanda samman alla ingredienserna och häll på salladen.
  • Låt marinera minst 30 minuter i kylen innan serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.