1. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. 2. Varva sill, äpple, pepparrot och lök i en burk. 3. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
Koka upp socker, vatten och ättika. Låt svalna. Skiva rödlök. Skiva sillen i lagom bitar. Varva sill, rödlök och kryddpeppar i en snygg kruka eller burk
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Dagens lergryterecept blir på en Skånsk kalops. Dagens lergryterecept blir på en Skånsk kalops. Skånsk kalops i lergryta 4 portioner1 st 2 liters lergryta1 kg högrev1½ tsk salt2 gula lökar2 morötter10 kryddpepparkorn2-3 persiljestjälkar2 lagerblad3-4 dl vatten1 msk kinesisk sojamaizenaredningLägg grytan i blöt minst 15 minuter innan den ska användas. Skånsk kalops i lergryta 4 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.