Skånsk Kalops
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 13 st gula lökar
  • 13 st Morötter, stora
  • 15 st Lagerblad
  • 113 st kryddpepparkorn
  • 14 dl mörk oxfond
  • 14 dl kalvfond
  • 12 msk Svampsoja, kinesisk
  • 1 salt och peppar
  • 12-3 st märgben
  • 112-15 st potatisar
  • 1 Rödbetor
  • 1 Pressad/inlagd gurka
  • 11 knippe hackad persiljaSå här gör du 2 timmar Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna på hög värme. Tänk på att inte steka allt på en gång, utan i flera omgångar, så inte stekpannan blir kall. Lägg över efter hand i en gryta. Häll i fonden i grytan. Häll gärna lite i stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med. Hacka löken i lagom små bitar och även morötterna. Lägg detta i grytan. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp. Skumma av vid behov. Låt allt koka i ca 2 timmar. Smaka av under tiden och salta eller peppra efter önskemål. När köttet smälter i munnen är det klart. Strö över persiljan. Servera med ris eller potatis, och pricken över i, rödbetor. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 72

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.