I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade in i lergrytan. Blev hur gott som helst. Som allt annat man gör i lergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag. Middagen såg inte så mycket ut för världen, tänkte att den skulle slinka obemärkt förbi men icke då
Blanda ihop tandooripasta med grädde i en påse. Marinera kycklingen minst i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en lergryta (Går bra med gratängform med lock)
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
) Som vissa av er kanske redan har sett här så blev det en riktig skånskhusmanskost som stod på bordet idag, en äggakaga med fläsk och lingonsylt, så gott så
Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis, skär dem i skivor, skölj och skiva champinjonerna
Påskkyckling säger originalreceptet men jag har gjort min egen variant med quornfiléer istället. Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.