Skållat vardagsbröd
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl Grovt Rågmjöl
  • 11 dl Hela Linfrön
  • 11 dl Havre- eller vetekli
  • 11-2 dl Solrosfrön
  • 12 tsk Salt
  • 15 dl Kokhett vatten
  • 1½ pkt Jäst
  • 12 dl Ljummet Vatten
  • 19-10 dl Vetemjöl
  • 12-3 dl Vetemjöl (som används vid utbakning)Blanda alla torra ingredienser till skållningen i en bunke
  • 1 Häll över det kokande vattnet
  • 1 Blanda runt ordentligt och låt stå 1-2 timmar
  • 1 Blanda jäst och ljummet vatten i en stor bunke
  • 1 Häll i den slållade blandningen och rör runt till en jämn smet
  • 1 Tillsätt vetemjölet (9-10 dl)
  • 1 Arbeta ihop till en deg
  • 1 Täck över med en handduk och låt degen jäsa 1 timme
  • 1 Starta ugnen på 250 grader
  • 1 Strö ut ca 2 dl mjöl på ett bakbord/bänk
  • 1 Häll ut degen
  • 1 Knåda samman degen med mjölet
  • 1 Forma degen till en tjock rulle
  • 1 Lägg rullen i en bakplåtsklädd limpform eller direkt på en bakplåtsklädd plåt
  • 1 Låt brödet jäsa 30 minuter
  • 1 Grädda brödet i 250 grader i 15 minuter
  • 1 Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 25-30 minuter
  • 1 Tag ut brödet ur ugnen och låt svalna på ett galler

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.