Skållade limpor med kli och russin
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skållade limpor med kli
  •  
  • blir 2 limpor Skållning
  • 2 ½ dl vetekli
  • 2 dl russin
  • 2 ½ dl kokande vatten
  •  
  • Deg
  • Skållningen ovan
  • 25 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk honung
  • 10 - 11 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
  •  
  • Övrigt
  • lite matfett till att smöra formarna med
  •  
  • Gör så här
  • Blanda vetekli och russin i en degbunke. Häll i det kokande vattnet och blanda väl. Täck bunken med ett lock eller med plastfolie och låt den stå över natten eller tills blandningen svalnat till 37 C

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.