Den är väldigt god, men maträtten blir fullständig ändå tack vare tortillabrödet. Pulled pork har jag gjort flera gånger, men förra helgen blev det Pulled chicken för första gången
Riktigt god. Jag önskar nästan att ni kunde sträcka in handen och ta en nachos och smaka och förstå hur goda dessa var, för det går nästan inte att beskriva med ord
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
) Grytan i sig själv är hur enkel som helst att laga och man kan välja att bara använda kycklingfilèer eller , som jag tycker bli godast, använda en hel kyckling och stycka upp den i mindre bitar
Plus att jag är mer förtjust i röd curry än grön, så tog det istället. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.