Sportlov och jag har blivit förkyld. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Hej ochoch god, tidig, tisdagsmorgon mina sköna läsare. Som jag nämnde igår så var det min första "riktiga" arbetsdag på mitt nya jobb igår, och om jag får säga det själv så gick det riktigt bra
Klassisk fiskgratäng med dill, citron och potatismos. En riktig fiskgratäng med potatismos och en gratängsås med dill, citron och en rejäl skvätt grädde… Hur gott är inte det
En god, lagom seg kola att ha som julgodis. ca 40 kolorINGREDIENSER100 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl ljus sirap4 msk kakao1 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
Det berodde på att man fick ett helt djur och var tvungen att ta hand om allt. I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna
Krydda steken med salt och peppar. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen. Skala morötterna och hyvla tunt med en potatisskalare
Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten
Det finns väl också lika många varianter på denna rätt som det finns familjer, och oftast är det väl också en rätt som man gör lite olika från gång till gång
Amber är hemmafru och bor med sina tre barn och man ute på landsbygden och hon älskar att laga mat. Eftersom hon har ett stort matintresse så startade hon bloggen This mommy cooks och har flera grymma recept hos oss på myTaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.