13 st
ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ dl kokhett vatten Glasyr 125 g smör el. margarin ½ dl socker 3 msk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl vispgräddeSätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 40 min. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min. ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren. Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.
Jisses, vad semestern gått fort, mindre än en vecka kvar tills man ska vara tillbaka i verkligheten. Jaja, man får passa på att njuta av lite godsaker så här på sluttampen
Sjuhålskaka 3 ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ dl vatten Glasyr 125 gr smält smör ½ dl socker 3 msk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl vispgrädde Gör så här Sätt ugnen på 175 grader smörj en rund springform med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.