Sjuhålskaka
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 13 dl socker
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 1½ dl kokhett vatten
  • 1 Glasyr
  • 1125 g smör el. margarin
  • 1½ dl socker
  • 13 msk vaniljsocker
  • 12 msk kakao
  • 12 dl vispgrädde
  • 13 st ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ dl kokhett vatten Glasyr 125 g smör el. margarin ½ dl socker 3 msk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl vispgräddeSätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Rör om och tillsätt sist det heta vattnet under varsam omrörning. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda den i ca 40 min. Mät upp ingredienserna till glasyren i en kastrull. Koka krämen under omrörning tills den tjocknar något, ca 10 min. ör sju hål i den varma kakan, varje hål ca 2 cm i diameter. Häll över den varma kolaglasyren. Ställ kakan kallt så att den kallnar och glasyren stelnar. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.