IngredienserPortioner. 6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackadpersilja Lägg tilliinköpslistan Stå intevilsenibutikenigen
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. (tog med chili smak). 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Sjömansbiff är klassisk husmanskost som tilltalar de flesta. Jag är väldigt förtjust i rätter som sköter sig själv i ugnen tillsammans med alla sinatillbehör
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.