Men tack & lov serverades det pannkakor också (det är säkert inte alla barn som gillar thai. Är idag men för mej var den redan igår eftersom jag började jobba ikväll
Igår lagade vi ingen mat, så idaglördag blev sistadagen som vi testade Gröna kassen. Vi kan rekommendera den till er som är intresserade av ekologisk vegetarisk eller laktosfri mat och är sugna på ny inspiration eller helt enkelt behöver hjälp i vardagen med matplanering
Idag är sistadagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Och nu är det alltså 2012 mina vänner. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
var det redan dags för sista helgen i juni. Var väl ett par dagar där runt sommarlovet och därefter som det var lite lite varmt och soligt, så pass att man fick en liten touch av solbränna
Och här kommer foton från min och Svanhilds sista hela dag i Istanbul. Matdags. När vi duschat och vilat lite mötte vi upp med Thad för middag på ännu en restaurang, lite bortom turiststråken, som han rekommenderade
Idag var det i varje fall min sistaarbetsdag på Etola, och då släpade jag en rabarberpaj heeela vägen till arbetet med cykel (sisådär 6-7 km, jeij jag. Sistaarbetsdagen till ära unnade jag mig dessutom en ny muffinsform i sillikon där 6 stooora muffinsar får plats. 150 g smör/margarin. 1 dl socker. 1 ägg. 1 tsk bakpulver. 150 g smör. 1 dl socker. 1 ägg
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 1½ tsk salt. 1 ägg. 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor. bara 1 dl vätska att späda med. Till 8 - 10 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Späd med vatten, men ta bara 1½ dl vätska till vårt recept. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.