Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Så här års hittar vi förstås kantarellerna i frysen. Det ursprungliga receptet till den här grytan kommer från den gamla skånegården Drakamöllan, belägen strax norr om Brösarp på Österlen
Skär laxen i små bitar och rör ner den i smetanablandningen. Ikväll blir det årets sista julmat. Det har blivit rätt lite julmat för oss i år för ovanlighetens skull
Maskros extrakt som kan köpas som tillskott och densista men inte minst viktigaste är Alpha liponsyra som är en av de kraftfullaste antioxidanterna som finns och som kan skapas i kroppen
- ♥ - ♥ - ♥ -Färgen på soppan ser lite blaskig ut men vad gör det när den var så GOD. - ♥ -Förden som är intresserad av kcal-innehållet - ca 300 per portion. 3 morötter8 potatisar1/3 purjolök1/2 gul lök1,5 fiskbuljongtärning6 dl vatten1,5 msk vetemjöl100 gr creme fraiche valfri2 msk hummerfond200 gr räkost150 gr räkor skalade4 bitar laxfileér (i portionsförpackning)dill efter smak. för er exakt 1,5 msksalt efter smak. för er exakt 1,5 tsklite svartpepparGör så här
Det har jag sagt förr. För 6 portioner köttfärssås behöver du. Jag äter sällan köttfärsås. Det är så himla gott när man bara äter det sisådär en gång varje 2 månader
Till detta provar vi ostronporter och den fungerar bra till ostron à la naturell men då vi alla runt bordet föredrar att njuta dessa tillsammans med en vinägrett eller citron passar nog en bubblande champagne bättre
Tillsätt räkspadet och hummerfonden. Nu är det verkligen sistachansen att hjälpa mig till en vinst. Koka tills den är nästan färdig (olika tid beroende på fiskens storlek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.