Efter en lång och intensiv helg och massor med besök av råttköpare och punkter i almanackan som bockats av rundade vi av kvällen igår med dessa goda tacorullar
Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med färs i olja. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soja, kryddor, pressad vitlök och vatten och koka ihop i 10 minuter
Värm mjölken i en kastrull, tills att den är fingervarm (37ºC). Smula ner jästen i en stor bunke och lös den med mjölken socker, salt, tärnat smör och ägg
Sätt ugnen på 110 grader. Skär mindre bitar av fikonen innan du snabbt mixar dem med valnötter, jordnötssmör, havre, müsli, choklad, kakao, marmelad och ägg till en sammanhängande massa (den ska inte bli slät, utan med bitar i)
Lite variation till fredagstacos. Gjorde en ostsås till som inte alls blev bra. Receptet var med i senaste Mersmak, så ni som har tänkt göra det, kan nu låta bli
Igår åt vi tacorullarna med pasta eller ris och tidigare har jag ätit det med ugnsrostad potatis. Stek tacorullarna och gör såsen, förvara var för sig eller tillsammans och värm sedan på när det är dags att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.