Siris snabba tortellini med spenat och ricotta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp wotondeg
  • 1400 g spenat
  • 1250 g ricotta
  • 150 g pecorino, riven
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 citron, skalet
  • 12 msk olivolja (av god kvalitet)
  • 15 tomater
  • 12 klyftor vitlök
  • 150 g smör
  • 11 kruka basilika
  • 11 förp wotondeg 400 g spenat 250 g ricotta 50 g pecorino, riven salt peppar 1 citron, skalet 2 msk olivolja (av god kvalitet) 5 tomater 2 klyftor vitlök 50 g smör 1 kruka basilikaTina wontondegen. Stek spenaten på hög värme i olja. Krydda med lite salt och stek tills den sjunker ihop helt. Häll över spenaten i ett durkslag krama ut vätskan ordentligt. Hacka sedan spenaten grovt. Blanda spenat, ricotta, pecorino, salt och peppar i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och olivolja. Ta ett ark wontondeg och lägg på en klick fyllning. Pensla kanterna på arket med lite vatten och vik över diagonalt så det blir en trekant. Tryck till och förslut fyllningen väl, vik sedan ihop kanterna till en runt tortellini (slå på klippet för att se hur Siri viker ihop tortellinin). Upprepa tills röran är slut. Hacka tomater och vitlök. Stek snabbt i smör till en enkel tomatsås, smaka av med lite citronsaft. Koka tortellinin i saltat vatten tills de flyter. Vänd sedan snabbt ned dem i tomatsåsen. Toppa med basilika och riv eventuellt över lite mer pecorino.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.