1 Pizzasallad0,5
vitkålshuvud, tunt strimlat 0,5 citron 1 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja salt och peppar
1 Pizza:2
st färdiga pizzabottnar 1 burk tomatsås lite mjöl 1 zucchini 2 paprikor 1 rödlök 3 st bollar mozzarella 1 kruka basilika olivoljaSätt ugnen på högsta värme. Skiva eller mandolina vitkålen tunt. Riv ned citronskal och pressa i citronsaft, olivolja, vinäger, salt och peppar. Knåda kålen någon minut med händerna. Ställ kallt. Kavla ut de färdiga pizzabottnarna ordentligt och lägg dem i ugnen så att ena sidan får gyllene färg. Ta ut, vänd och bred på tomatsåsen, 1 burk räcker till två pizzor! Skiva zucchini, paprika och rödlök och fördela över pizzan (ta inte för mycket för då blir pizzan blöt, spara grönsakerna och använd till annat) Fördela mozzarellan jämt på båda pizzorna. Baka i ugnen tills osten smält och pizzan är gyllene. Ta ut och servera med riven färsk basilika, lite god olivolja och vitkålsallad.
Baka ut pizzor och toppa med fyllningen. Lägg på pizzan och lägg på locket. 1Pizzadeg50 g färsk jäst 2 tsk socker 1 tsk flingsalt 0,5 dl olivolja 3 dl ljummet vatten 7 dl vetemjöl special. 1Fyllning100 g rökt bog, finstrimlat 200 g västerbottensost, grovriven 1 dl trumpetsvamp 2 dl babyspenatPizzadeg. Låt koka ihop i 10 minuter, smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Grädda pizzan i cirka 4-5 minuter
Pizzadegen jäser en del på bara ett par dagar och ska du köpa fler och frysa in så bör dessa inhandlas på torsdagen – det finns då tillräckligt med jäskraft när du tar fram den ur frysen
Extra nyttig blir din pizzasalladmed ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt. citronklyftaSå här gör du Strimla vitkålen, gör det enkelt med en osthyvel
Extra nyttig blir din pizzasalladmed ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt. Blanda den finstrimlade vitkålen med olja, vitvinsvinäger
Det där medpizza då alltså… Pålägg finns ju i så många olika varianter så det knappt är sant men välj dina favoriter, använd en god ost och en varm ugn så är det inte mycket som går fel
Tänk att kunna besvara frågan med ”den har jag gjort själv”. Späd med lite vatten i taget Arbeta ihop smeten noga och provstek en klick innan korven stoppas för att kontrollera smak och konsistens
Då är det väl lite extra bra att priset i den här fantastiska tävlingen är just en pizzasten, med tillhörande pizzaspade och ett ex av min senaste vegetariska kokbok – Jävligt God Husman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.