25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
OSTFRALLOR. Små, goda brödbullar bakade med vetemjöl, olivolja och lagrad ost. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 475 g Rågsikt 1/2 tsk Anis (stött) 1/2 tsk Fänkålsfrön (stött) 1/2 dl Mörk sirap 1 tsk salt 50 g smör (rumstempererat) 25 g Jäst 3 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.