Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt vetemjölet. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar
Mormor lärde mig salta på jästen, så så gör jag. Blanda samman allt i matberedaren. 25g margarin. 1½dl sirap. Blanda samman degspadet i en gryta till 37*. Låt jäsa i bunke i30min. Dela degen i 2 delar & lägg på en plåt. Låt jäsa 45min. Grädda i 200* i30-35min 2 st brödkakor. 25g margarin. 1½dl sirap
Nu när det är äppelsäsong så blir det en del äppelpajer/äppelkakor och den här gången var det dags för en äppelpaj för att invigamin nya pajform från Le creuset
Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel. Lägg ner mjöl, socker och margarini en bunke, blanda ingrediensernatill en smulig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.