Silviakaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 strösocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 vatten
  • 1 citron, det gula av skalet rivet
  • 1 kanel, malen
  • 1 smör
  • 1 äggulor
  • 1 florsocker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 kokos1. Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn).2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.3. Rör ihop bakpulver och mjöl, rör ner i smeten tillsammans med vatten och citron. Rör snabbt ihop till en slät smet.4. Tillsätt kanel och rör slarvigt ner den.5. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda på nedersta falsen tills kakan är genomgräddad. Det tar ca 25 minuter, men testa mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar.6. Låt kakan svalna.7. Gör glasyr: Smält smör, tillsätt strösocker och koka ihop en minut.8. Vispa ner äggulor och hetta upp under vispning tills du ser en bubbla.9. Vispa i florsocker, vaniljsocker och 1 dl kokos, häll glasyren över kakan. Om du vill kan du picka några små hål med en liten kniv eller potatissticka så glasyren åker in i kakan. Strö på resterande kokos. Låt svalna.10. Ställ svalt och skär i rutor.TipsKakan går bra att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.