Silltårta – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel kavring, cirka 750 g
  • 11 rödlök
  • 14 hårdkokta ägg
  • 14 dl crème fraiche
  • 1200 g philadelphiaost
  • 11 dl mildrökt kaviar, till exempel Kalles
  • 13 msk dijonsenap
  • 1 salt
  • 1 nymald peppar
  • 12 hela matjesfiléer
  • 1 gräslök
  • 1 rödlök
  • 1 rädisor
  • 1 kaprisKantskär brödet och skär 6 skivor på längden.
  • 1 Skala och hacka äggen och löken. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Lägg ihop två brödskivor till en botten. Bred 1/3 av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på 1/3 av fyllningen. Täck med ett nytt lager bröd.
  • 1 Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  • 1 Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, rödlöksringar, rädisor, kapris och gräslök.
  • 1 Ät och njut av din goda silltårta!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.