3 skivor
kavring1. Hacka matjessill och blanda med creme fraiche, finhackad rödlök, hackat rött äpple och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
12. Stansa
ut rundlar av kavringen, eller skär till lagom bitar. Klicka upp röran i glas och servera med kavring och en sked.
Smält smör i en kastrull på medelvärme. Skär matjessill ochäpple till mindre bitar. Gnugga potatisarna rena och koka dem i saltat vatten tills de mjuknat
Toppa matjessillen på fatet med röran och garnera med hackad dill, gräslök samt rädisor. Smaka av såsen - röran - i skålen med lite av lagen från matjessillen
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.