Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Och absolut inte matjessill på julbordet. Sill, ja visst. "som om julbordet har allt och så plockar vi liksom bara bort några rätter och byter namn på julmusten till påskmust" (eller "sommarmust")
Inte helt fel med triss i sill på lunchtallriken varav gubbröran ochlöksillen var rester från vårt bidrag (vi körde på säkra kort) till gårdagens knytkalas hos vännerna Erika och Marcus
Det kan låta konstigt med sill som smakar av bacon och pepparrot men oj så gott. Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets
Påsk är ju härligt, lediga dagar, mat och godis i mängder och som toppen på det så känner man i hela kroppen att våren är här…Ja, påsken är nog en favorithögtid för många tror jag
Häll/tryck ner fudgen i formen (ta lite olja på fingrarna) och ställ kallt tills den är helt stel. Rör ihop till en slät smet som ställs i kylen när den svalnat
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Tillsätt det övriga och blanda väl. Till topping. Degen ska fortfarande kännas fuktig och lätt klibbig. Ös upp degen på bänken och arbeta den ordentligt tills den är jämn och elastisk
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Visst hör väl lax påsken till. Och gult, det måste vara något gult i maten tycker jag såsom tex ägg och gulbetor som jag har i receptet nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.