Sill Provencale
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Medelhavssill eller medelhavsströmming 2 port 300 g sillfiléer
  • 1 röd paprika i klyftor
  • 1 röd lök i smala klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tomater, skivade
  • 1 liten zucchini, skivad på längden
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 1/4 dl olivolja
  • oregano
  • basilika
  • timjan
  • pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  • gärna fetaost till servering
  • Stek zucchiniskivorna och paprikan lätt.
  • Klipp bort ryggfenan på fisken, salta och peppra på båda sidor och vik ihop.
  • Smörj en ugnssäker form med smör och varva sillen med grönsakerna och löken.
  • Pressa över citronsaften och ringla över olivoljan.
  • Blanda ströbrödet med örterna och citronskalet och strö det över fisk och grönsaker.
  • Grädda gratängen mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter Smula gärna över fetaost precis vid serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.