En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad
Detta är en sillmed smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime
Skär sillen i lämpligt stora bitar och blanda sedan ner med övriga ingredienser. Häll upp allt i en skål eller burk och låt sillen stå kallt i något dygn så att smakerna binds samman
Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda med vitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten
Lägg sedan i hackad salladslökoch låt det steka vidare ytterligare några minuter. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime ochbasilika
Ta grytan från värmen och tillsätt limeskal ochbasilika. Koka bär och limesaft i en gryta ca 10 min. Koka upp och koka på svag värme ca 5 min. 2 msk basilika
Blanda yoghurten och honungen med skalet och saften från limefrukten och fint strimlad basilika. Servera grillspetten med en klick yoghurt och rostade primörer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.