Siciliansk couscous med räkor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 13 dl grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 11 kg räkor med skal
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 1500 g körsbärstomater
  • 13 vitlöksklyftor 1+1+1
  • 11 torkad peperoncino (chili)
  • 12-3 basilikastjälkar
  • 1 olivolja
  • 1 salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna.
  • 1 Skölj och ansa paprikorna. Skär dem i bitar eller tärningar.
  • 1 Dela tomaterna i halvor.
  • 1 Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. Ställ kastrullen åt sidan och låt grynen stå under lock i 5 minuter. Fluffa upp grynen med en gaffel.
  • 1 Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i en vitlöksklyfta fräs den i ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt sedan räkorna och fräs dem i ca 1 minut i vitlöksoljan. Lägg sedan över dem på ett fat.
  • 1 Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. Lägg i paprikabitarna, salta och peppra och stek dem i het panna i ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga. Ta upp och kasta vitlök och chili och lägg över paprikan på ett fat.
  • 1 Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. Tillsätt tomater, basilika och salt. Låt alltsammans puttra i 5-10 minuter.
  • 1 Lägg upp couscousen på en tallrik. Skeda först över tomatsås och lägg sedan grönsakerna över. Toppa varje portion med räkor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.