11 [8
oz] container of sliced baby portobello mushrooms
12.5 oz
baby spinach leaves
12-3 cloves
of garlic, minced
16 TBSP
homemade or store-bought pesto
11/2 cup
freshly grated parmesan cheese, plus extra to garnish
11/4 cup
milk or cream
11/4 tsp
garlic powder
11/4 tsp
onion powder
11/4 tsp
paprika
1 a
drizzle of olive oil
1 a
pinch of red pepper flakes [optional]
1 salt
and pepper to taste
1 for
the shrimp:
121 jumbo
shrimp, defrosted
11-2 TBSP
butter
11/4-1/2 tsp
dried parsley
11/4 tsp
cajun seasoning blend [optional]
11/8 tsp
onion powder
11/8 tsp
paprikaFirst prep your shrimp as indicated earlier in the post and set aside in a cool bowl with ice water while you cook your vegetables and sauce.
1 Bring
a large non-stick pan to medium heat and saute the mushrooms, spinach and garlic in a teeny drizzle of your favorite healthy oil, taking care not to burn the garlic.
1 While
your vegetables cook, boil your pasta in a medium pot per the box's instructions.
1 Drain,
return to pot, stir in pesto, and set aside.
1 Once
the mushrooms are tender and the spinach has wilted, pour in your milk or cream and reduce heat to low.
1 Add
parmesan, garlic powder. onion powder, and paprika as well as any salt and pepper to taste. Simmer on low, stirring to combine the flavors and melt the cheese.
1 I
left the salt and pepper up to your own personal tastes just to be on the safe side. Some prefer a saltier pasta dish while others like to only add a pinch. I wouldn't leave it out [the salt helps further amplify the flavors of the dish] but simply choose your amount based on preference!
1 The
noodles and vegetable sauce should be done around the same time.
1 Pour
the sauce over the pot of pesto noodles and stir.
1 Use
your stove top's "warm" setting to keep the pot warm or use the lowest heat setting available.
1 Quickly
saute your shrimp [this should only take a few minutes] with butter and seasonings and add to the warm pasta and sauce.
1 If
you like your pasta piping hot, simply increase the heat a bit and stir constantly while it heats, adding the shrimp at the end. You can remove the tails before serving if you'd like or leave them on for presentation as many restaurants typically do. Up to you!
1 Spoon
into bowls or pile onto plates and garnish with freshly grated parmesan cheese and a pinch of red pepper flakes.
Blanda om och servera sedan på en tallrik. Jag gjorde min egen variant med bönpasta, chili- och lime "järpish" samt avokadopesto - vilket är en lite nyttigare, lite grönare och faktiskt till och med kanske en mycket godare måltid
Servera till pasta. 3-4 kycklingfileér 4 pers10-12 färska champinjoner1 röd paprika1 ask philadelphiaost2 dl grädde4-5 msk pesto2 msk honungsalt,pepparDela kycklingen i mindre bitar och stek så den får färg
Lägg till sist i spenaten och blanda ihop såsen med pastan och lite av pastavattnet. Hade en kylskåpsrensning och hittade lite pesto, några soltorkade tomater, en röd paprika mm
Koka pastan och blanda sedan ihop den med såsen. Måndag igen, sommartid och strålande sol. Jag lagade en vegetarisk krämig pasta med quornfiléer, pesto och goda grönsaker
Blandapasta med tomat, mozzarella och pesto. Häll på mandlar, vitlök, parmesan, salt och peppar. Gör peston genom att noppa av alla bladen på basilikan och lägg i en mixer
Blanda grädde och pesto, salta lite. Då passar det verkligen med PastaPesto, som går i ett nafs. Så efter att ha kommit hem sent ikväll efter en julklapps-ride på självaste Gekås i Ullared , fick det bli en snabb onsdagspasta
Tillsätt peston i pastan och sockerärterna. Pesto. Pesto. 400 g pasta 150 g sockerärter300 g parmaskinka, tunt skivad. Pesto1 dl pinjenötter, 50 g2 krukor basilika1 vitlöksklyftaca 1½ dl olivolja100 g riven parmesansalt och nymald svartpeppar. Koka pastan enligt paketet, låt sockerärterna koka med de sista 2 min. 400 g pasta
Blanda såsen med pastan i en serveringsskål, dekorera med basilikablad och pinjenötter. Koka pastan al dente, enligt förpackningen, skölj och låt den rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.