Shepherds pie – Rotfruktsgratäng
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • potatis
  • 1 kålrot
  • 1 grädde
  • 1 äggula
  • 1 smör
  • 1 cheddarost
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 isterband, stora
  • 1 olja
  • 1 hela rödbetor, inlagda
  • 1 rödbetor, inlagda1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Skala potatis och kålrot till moset, skär rotfrukterna i mindre bitar och koka i saltat vatten tills de är helt mjuka. 3. Skala och hacka löken till fyllningen under tiden. Snitta isterbanden, ta bort korvskinnen och mosa resten. 4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv. 5. Salta och peppra. Grovhacka rödbetorna och blanda ner i stekpannan. Fördela blandningen i en ugnsform. 6. Mosa rotfrukterna med en potatisstomp och tillsätt grädde, äggula och smör.7. Vispa ihop med elvisp till ett mos. Det gör inget om det förekommer mindre klumpar i moset. Rör ner den rivna osten och krydda med salt och peppar. 8. Fördela moset i formen och grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter eller tills pajen har fått fin färg.9. Servera tillsammans med inlagda rödbetor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.