1 rödbetor,
inlagda1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Skala potatis och kålrot till moset, skär rotfrukterna i mindre bitar och koka i saltat vatten tills de är helt mjuka. 3. Skala och hacka löken till fyllningen under tiden. Snitta isterbanden, ta bort korvskinnen och mosa resten. 4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv. 5. Salta och peppra. Grovhacka rödbetorna och blanda ner i stekpannan. Fördela blandningen i en ugnsform. 6. Mosa rotfrukterna med en potatisstomp och tillsätt grädde, äggula och smör.7. Vispa ihop med elvisp till ett mos. Det gör inget om det förekommer mindre klumpar i moset. Rör ner den rivna osten och krydda med salt och peppar. 8. Fördela moset i formen och grädda i mitten av ugnen i 20–25 minuter eller tills pajen har fått fin färg.9. Servera tillsammans med inlagda rödbetor.
Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Vegansk shepherd’s pie. Fyllningen i den här rätten går förresten att byta ut till valfri vego-bolognese så länge den inte innehåller allt för mycket vätska – förutsatt att du ej är sugen på en vattnig paj
Denna mycket välsmakande shepherd´s pie snodde jag ihop tidigt på morgonen (då det fortfarande var för tidigt för att gå ut och börja störa grannarna med oljud i trädgården)
1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk. När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen
Sätt in i ugnen och grädda tills moset blir fint gyllene, 20–30 minuter. Lammfärssås. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek färsen (i omgångar) till fin färg
Det är nämligen vad man får när man gör en Shepherd's/Cottage pie. Skillnaden mellan Shepherd's och Cottage pie är egentligen köttet - Shepherd's gör man på lammfärs och Cottage på nötfärs
Shepherdspie är dock det här konceptet taget till sitt absoluta max. Tricket till att lyckas med en god Shepherdspie (enligt mig) är att kombinera resterna med en rejäl mängd ost och att låta ytan bli riktigt knaprig i ugnen
4-6 portioner. Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.