Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottagepie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
nötfärs eller annan färs. Låt köttfärssåsen koka ihop så den är rätt fast. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna och droppa lite olivolja över sidorna och lägg den platta sidan ner på en plåt med bakplåtspapper
Det härliga med denna paj är att du kan smaksätta färsen helt efter dina egna smaklökar, ha i det du vanligtvis har i din köttfärssås eller följ receptet nedan
e janurai för att vara med du också. Vegansk shepherd’s pie. belugalinserna kan du koka upp på förhand och förvara i kylen i några dagar, och potatisen kan du skala några timmar innan och ha i en kastrull med kallt vatten
Tips För ännu mer ”drag” i köttfärsen, smaka av med tabasco eller någon annan chiliprodukt. Om du vill kan du göra dubbel sats av köttfärssåsen och använda till fler middagar eller matlådor
Fräs lök, morot, rotselleri och bacon lätt, ta upp det från pannan och lägg åt sidan så länge. Häll färsen i botten på en smord ugnsfast form och bred över potatismoset
Ät direkt eller kyl till morgondagens lunchlåda. 4 dl färdig köttfärssås/vegogryta eller köttgryta. 1500 g blomkålsbuketter, färska eller frysta. 2 Fördela grytan/såsen i smorda formar (lättare att diska senare) toppa med blomkål och ost. 3 Gratinera i 200 grader i 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.