Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Ett läckert krispigt täcke på toppen av pajen. Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Shepherd’s pie är en traditionell engelsk köttfärspaj, åh va den är god. Ursprungstanken bakom denna rätt var ett sätt att ta tillvara på rester och göra en hel middag av dem
Varsågoda för en vegansk rätt som är billig men som inte känns så billig. Allt tack vare ett smörigt, gratinerat potatismos som genast gör ditt liv några snäpp bättre
Gratinerat potatismos ser ju inte särskilt läckert ut. Så är det bara. Vilken tur då att det smakar så mycket bättre, för det är ju ändå viktigast om man skulle tvingas välja mellan utseende och smak
1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk. När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen
Lammfärssås. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek färsen (i omgångar) till fin färg. Lyft färsen ur pannan, sänk till lägsta värmen och mjukfräs lök och vitlök i cirka 10 minuter
. Comfort food är mat i en helt egen kategori. Det är mat som precis som det låter - mat man blir tröstad av, eller kanske ska man översätta comfort till bekväm
Shepherds pie är dock det här konceptet taget till sitt absoluta max. Tricket till att lyckas med en god Shepherds pie (enligt mig) är att kombinera resterna med en rejäl mängd ost och att låta ytan bli riktigt knaprig i ugnen
4-6 portioner. Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.