Shepherd's pie
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • lammfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 1 champinjoner eller torkad svamp, skivad
  • 1 tomatpuré
  • 1 vetemjöl
  • 1 senap
  • 1 buljongtärning (kött- eller grönsaks-)
  • 1 vatten eller vin
  • 1 lagerblad
  • 1 timjan, torkad
  • 1 vitlök
  • 1 worcestershiresås
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör till stekning
  • 1 potatis, skalad
  • 1 mjölk
  • 1 smör
  • 1 äggula
  • 1 ost, riven (tex Cheddar eller annat smakrik, lagrad hårdost)
  • 1 muskot1. Gör köttfärssåsen. Fräs köttfärs, lök, morot och svamp gyllene i smör. 2. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Rör om och tillsätt senap, buljong, vatten/vin, lagerblad, timjan, vitlök och worcestershiresås. 3. Koka ihop till ganska tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar. 4. Häll i en ugnsform och låt svalna. 5. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 6. Häll av, låt ånga av, pressa och rör ner mjölk och smör. Rör ner gulan. Smaka av med muskot, salt, peppar och ost (spara lite ost till toppen). 7. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 vanlig. 8. Spritsa eller klicka moset på köttfärsen, strö på ost och grädda tills den är genomvarm och ytan är gyllene, det tar ca 20 minuter. Tips För ännu mer ”drag” i köttfärsen, smaka av med tabasco eller någon annan chiliprodukt. Om du vill kan du göra dubbel sats av köttfärssåsen och använda till fler middagar eller matlådor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.