1 ost,
riven (tex Cheddar eller annat smakrik, lagrad hårdost)
1 muskot1.
Gör köttfärssåsen. Fräs köttfärs, lök, morot och svamp gyllene i smör. 2. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Rör om och tillsätt senap, buljong, vatten/vin, lagerblad, timjan, vitlök och worcestershiresås. 3. Koka ihop till ganska tjock konsistens. Smaka av med salt och peppar. 4. Häll i en ugnsform och låt svalna. 5. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. 6. Häll av, låt ånga av, pressa och rör ner mjölk och smör. Rör ner gulan. Smaka av med muskot, salt, peppar och ost (spara lite ost till toppen). 7. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 vanlig. 8. Spritsa eller klicka moset på köttfärsen, strö på ost och grädda tills den är genomvarm och ytan är gyllene, det tar ca 20 minuter. Tips För ännu mer ”drag” i köttfärsen, smaka av med tabasco eller någon annan chiliprodukt. Om du vill kan du göra dubbel sats av köttfärssåsen och använda till fler middagar eller matlådor.
Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Har man tittat på Gordon Ramsay´s program har man säkert sett honom göra sin klassiska Shepherd Pie, eller som det också kallas Cottage pie som är en kött paj med ett potatismos tak men oavsett vad du vill kalla den så är här ett recept på Gordons paradrätt
Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna och droppa lite olivolja över sidorna och lägg den platta sidan ner på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.